Nihkeän kosteassa kengässä voi vallita "villinlännen meno"

Tervetuloa kuumaan kosteaan villiinlänteen

Neljä yleisintä ja kourallinen haitallisempia

"Breivi"
Brevibacterium-suvun bakteerit

- Paksuhko rasvainen, juustomainen haju, todennäköisesti johtuu juuri siitä samansukuisesta bakteerista, jota käytetään sinihomejuuston ja muiden voimakastuoksuisten juustojen valmistuksessa.

Brevibacterium-sukuun kuuluvat bakteerit ovat yleisempiä jalkahien aiheuttajia. Ne käyttävät ravintonaan jalkapohjien ja varpaidenvälien kuollutta ihoa ja rakastavat nihkeitä lämpimiä paikkoja.


"Proppi"
Propionibakteerit

- Pistävän etikkainen, melkein kirpeä ja samalla tunkkainen haju, viittaa yleensä propionihapon läsnäoloon. Propionibakteerit nauttivat ihon rasvoista ja hien kosteudesta. Niiden lisääntyessä, ne tuovat mukanaan vahvan etikkaisen hajun, koska kemiallisesti propionihappo on samankaltainen etikkahapon kanssa.


"Staffe"
Staphylococcus epidermidis

Käynyt hedelmäinen haju, tai aasialaisissa keittiöissä paljon käytetyt fermentoidut soijatuotteiden hajut, sekä palaneen kumin tai muovin hajua muistuttavat tuoksut, tai hieman sipulinen haju viestivät, että sukkamehuun on lorahtanut Isovaleriaanahappoa.

Staphylococcus epidermidis, on iholla asuva hieman ongelmallinen bakteeri. Se rakastaa hikeä ja kuollutta ihoa. Sen tuottama Isovaleriaanahappo muistuttaa läheisesti valeriaanahappoa, jota käytetään liottimena ja esimerkiksi muovien pehmentiminä, siksi se tuo monelle mieleen muovisen palaneen tuoksun.

Isovaleriaanahappoa löytyy luonnosta muummuassa omenamehusta, soijamaidosta ja erilaisista hapanmaitotuotteista, joka selostaa niiden kyseiset mielleyhtymät. 

Tämän saman suvun bakteerit aiheuttavat myös ongelmallisen aknen päästessään infektoimaan ihon talirauhasia esimerkiksi selän ja kasvojen alueella. Normaali käsihygienia ja saippualla peseytyminen ovat todistetusti osoitettu vähentävän riskejä tämän bakteerin kohdalla.


"Kytsi"
Kytococcus sedentarius

Tuoksuuko sukissa voimakas rikkimäinen mädän kananmunan haju? Tähän on yksi aika selkeä syyllinen, jota ei kuitenkaan kaikilta meiltä löydy iholtamme. Se on erityisesti nuorten miesten ja paljon hikoilevien yksilöiden ongelma. Kytococcus sedentarius tuottaa helposti haihtuvia voimakkaita rikkiyhdisteitä, eli suomeksi "herkästi ilmassa leijailevia tuhdisti haisevia hajuja".

Tämä bakteeri voi aiheuttaa myös tulehduksen jalkapohjassa jos iho hautuu kosteassa pitkään, ilman että se pääsee kuivumaan välissä.

Bakteerien määrään voi vaikuttaa. Normaalin pesun ja hyvän kuivaamisen lisäksi hyvät sukat hillitsevät hajuja.

 • Sukat ovat iholla päivittäin.
 • Kunnon sukka saa minkä tahansa kengänkin tuntumaan paremmalta.
 • Oikealla sukkavalinnalla otat kaiken hyödyn irti esimerkiksi työkengästä.
 • Hyvät työkengät eivät hierrä, hengittävät ja helpottavat työpäivääsi. Hyvänolon sukat korostavat näitä ominaisuuksia ja työpäivän jälkeen olosi on kevyempi.
 • Saat helpon ja pitkäaikaisen hyödyn työpäivän rasittamille jaloille.

Ostin ja totesin että ompa ohut sukka että mitenkä turvakengässä päivän jalka voi mutta parhaat sukat mitä töissä ollut ja 30 pakkasella ei edes kylmänyt yhtään ja tilasin lisää töihin näitä sukkia ei hikoa yhtään jalka ja pysyvät paikallaan niin että voin suositella

Jukka

Meidän valmistamissa Hyvänolon Sukissa

Materiaali pitää huolen ihosta

 • Polyesteri siirtää kosteuden tehokkaasti iholta, tämä vähentää rakkojen ja hankaumien syntymistä
 • Merilevä pehmentää kovettumia ja halkeamia
 • Merilevä ja sinkki suojaavat ihoa ja antavat tulehdusta vähentävän vaikutuksen
 • Vähentää bakteereja, vähentää hajua

Muotoilu, varmistaa sukan toimivuuden

 • Kiristämätön varrensuu
 • Hiertämätön kärkisauma
 • Puristamaton rakenne
 • Kantapään muotoilu, joka pitää sukan paikallaan

Pohjalaanen,rehellinen kommentti, käytin nyt ensimmäistä kertaa näitä sukkia töissä turvakenkien kanssa, joudun liikkumaan paljon, erona normaaliin sukkaan huomasin, että jalat pysyivät "vapaana" eli ei tuntunut tukaluutta, silti myös viileinä, hikoilua jaloissa en tuntenut, joka on kylmätyössä tärkeää, sillä jalat hikoaa samoin kun pää, ja alkaa jalkoja palella, kun huhtoo ,enkä hajuja, tähän asti olen tyytyväinen!!

Markku

Kolmen parin paketti 38,50€

 Kaksi pakettia 65€, lisäpaketit 32,50€

(Yhden parin normaalihinta 15€)

Ilmainen toimitus vähintään 30€ tilauksille.

Pakettiin kuuluu kolme paria samanlaisia sukkia.

Valitse alta Sinun jaloillesi sopiva sukkamalli


Kaikissa sukkamalleissa on hiertämätön kärkisauma. Kiristämätön Hyvänolonsukka on tarkoitettu erityisesti turvonneille jaloille.

Olen tilannut teiltä, ensin KIRISTÄMÄTTÖMIÄ sukkia ja toisella kerralla HYVÄN olon sukkia.

Sukat ovat täyttäneet niille asettamani vaatimukset: miellyttävyys, hengittävyys, ei aiheuta hikoilua, ei kiristä, mukavan lämpimät/viileät, pesun kestävyys.

Tyttäreni, jolla on diabetes, on myös käyttänyt näitä sukkia ja on ollut "erittäin" tyytyväinen näihin sukkiin ja niiden jalkoja hoitaviin ominaisuuksiin.

Risto

Hiertämätön kärkisauma

Kiristämätön varrensuu

Kantapään muotoilu

Mikään muutos ei tapahdu hetkessä. Siksi Hyvänolon Sukkia kannattaa käyttää pidemmän aikaa. Silloin sukkien vaikutus alkaa näkyä. Osalla asiakkaista vaikutukset näkyvät jo parin viikon jälkeen, toisilla menee pidemmän aikaa.

Sukka ei voi auttaa, jos se ei ole jalassa. Ei kannata käyttää muita sukkia välillä, mikäli haluat hyödyn materiaalista jaloillesi. Jotta saat pestyä sukat käyttöjen välillä, sinulla olisi hyvä olla vähintään kolme paria.

Kolmen parin paketti 38,50€

 Kaksi pakettia 65€, lisäpaketit 32,50€

(Yhden parin normaalihinta 15€)

Ilmainen toimitus vähintään 30€ tilauksille.

Pakettiin kuuluu kolme paria samanlaisia sukkia.

P.S. Jalkojen hyvinvointi on iso osa työssäjaksamista. Kokeile käyttää pelkästään Hyvänolonsukkia kahden viikon ajan ja huomaat eron.

Ongelmia tilaamisen kanssa tai muuta kysyttävää? Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen karkelonsukka@karkelonsukka.fi

Lisää myös puhelinnumero niin soitamme takaisin niin pian kuin kerkeämme.

 • Materiaali

 • Pesuohje

Polyesteri 64%

Merilevää sisältävä kuitu 8%

Sinkkiä sisältävä kuitu 4%

Polyamidi/elastaani 24%

Meillä on kaikilla tuotteilla kattava KÄYTÄ ja PESE - Takuu

Luotamme siihen, että tuotteemme tekevät sen mitä luvataan ja siksi meillä onkin täysi tyytyväisyyteen perustuva KÄYTÄ ja PESE - Takuu. Käytä sukkia, pese ne ja käytä uudelleen, useita kertoja. Erikoiskäsittelyn ja materiaalien hyödyt eivät häviä pesussa.


Muutaman viikon kokeilun jälkeen, jos et ole tyytyväinen ota yhteyttä meihin niin hyvitämme sukat, tai yritämme yhdessä löytää teille paremmin toimivan mallin.

Olen käyttänyt näitä kolmea paria koko kesän ja syksyn, ja olen erittäin tyytyväinen! Atooppinen ihoni jaloissa on pysynyt paremmassa kunnossa kuin ennen.

En ollut ajatellut, että mulla olisi jaloissa iho-ongelmia, mutta niin vaan on mukavampi, kun niitä vähäisiäkään ongelmia ei enää ole :)

Eeva

Usein Kysyttyä

Missä sukat valmistetaan?

Sukat valmistetaan Liedon Ilmarisissa, Turun kupeessa. Kyseessä on siis kotimainen tuote.

Miten merilevä vaikuttaa?

Merilevä ravitsee ihoa, auttaen mm. kovettumiin.

Häviääkö sukan ominaisuudet pesussa?

Ominaisuudet pysyvät sukassa pesusta toiseen. Lankaan lisätyt ainesosat eivät häviä pesujen aikana.

Miten ainesosat on sisällytetty lankaan?

Ainesosat sisällytetään lankaan nanotekniikalla, joka takaa sen, että ainesosa pysyy sukassa sen koko elinkaaren ajan.

Jos tilaan sukkia, niin tuleeko niitä sitten jatkossa automaattisesti? Miten niistä pääsee eroon?

Testiparin tilatessa ei sitoudu jatkotilauksiin. Asiakas ei myöskään joudu tekemään mitään estääkseen sukkia tulemasta lisää. Sukistamme täytyy aina tehdä erillinen tilaus, jos niitä haluaa lisää. Myöskään tulevien tilauksien yhteydessä asiakas ei sitoudu jatkotilauksiin.

Onko teillä erikseen sukkamalleja miehille ja naisille?

Ei. Kaikki sukkamme on valmistettu sekä miehille, että naisille. Neutraalit värit, sekä yksinkertaistetut ulkomuodot sopivat kummalle tahansa.

Missä asteessa Hyvänolonsukat saa pestä ja kutistuvatko ne?

Sukat voi pestä 60 asteen konepesussa. Sukat saattavat pesun jälkeen näyttää pienemmiltä, mutta ne venyvät takaisin, kun sukan vetää jalkaan. Tämä johtuu sukissa olevasta elastaanista

Mitä jos sukista ei ole apua jalkaongelmiini?

Siinä tapauksessa 100% tyytyväisyystakuu kattaa tämän(kin). Tässä tapauksessa ota yhteyttä meihin ja hyvitämme sukat. 

Valitettavasti jalkaongelmat voivat johtua useasta eri syystä, eikä nämä sukat välttämättä auta kaikkiin niistä. Kokeilematta ei voi tietää, auttaako ne juuri Sinun ongelmaasi. Mutta siksi meillä on tuo tyytyväisyystakuu :)

Tilaaminen ei onnistu!

Ei hätää. Lähetä sähköpostia osoitteeseen tilaukset@karkelonsukka.fi ja sisällytä mukaan puhelinnumero. Soitamme Sinulle mahdollisimman pian ja voit tehdä tilauksen puhelimitse.

Seurattava toimitus ilman toimituskuluja vähintään 30€ tilauksille. Alle 30€ tilauksille toimitusmaksu 5€.