Mitä tehdä, että säästyisi isommilta ongelmilta ja jalat voisivat hyvin?

Jalat on helppo sivuuttaa, vaikka tarvitsemme niitä päivittäin. Paitsi sitten, kun jalkoihin sattuu. Silloin ne ovat koko ajan mielessä. Miten yleisimmät turhat ongelmat voi ennaltaehkäistä?

Käännyimme jalkojen hoidon ammattilaisen puoleen. Turussa toimiva Kinttupiste tarjoaa terveydenhoidollista jalkojen hoitoa ammattitaidolla ja kokemuksella.

Kinttupisteen Sirpa Siekkeli antoi
vinkkejä, miten ennaltaehkäistä jalkojen ongelmia

 

  • Tärkeintä on, että tarkkailet jalkojasi, ja pidät ihon ehjänä. Jos ihossa tapahtuu muutoksia tai jotkut jalan asennot esim. astuminen aiheuttavat ongelmia, niin varaa aika ammattilaiselle. Mitä nopeammin alkava ongelma saadaan käsiteltyä sitä parempi.

  • Jalkojaan kannattisi käydä näyttämässä ammattilaiselle vähintään kerran vuodessa. Samalla jalat tulevat huolletuksi kunnolla ja mahdolliset orastavat asiat jäävät ammattilaisen haaviin.

  • Jalkoja tulisi rasvata. Ei välttämättä paljon, mutta sopivasti oman ihon tarpeen mukaan. On hyvä tutustua erilaisten rasvojen ja voiteiden ominaisuuksiin. Kaikki eivät sovi kaikille. Tässäkin koulutettu ammattilainen osaa neuvoa sinun iholle parhaiten sopivan voiteen.

  • Pidä huolta jalkojen hygieniasta. Pese jalat päivittäin ja muista myös kuivata ne. Älä unohda varpaan välejä ja kynsivalleja. Vaihda jalkaasi päivittäin puhtaat sukat, vaikka ne eivät haisisi. Jalasta irtoaa kuollutta ihoa joka nihkeän kosteassa sukassa on varsinainen bakteerien kasvualusta.

  • Pidä oikean kokoisia jalkineita ja sukkia jotka on tehty jalkojen hyvinvointia silmällä pitäen. Saatavilla on sukkia jotka tukevat jalan ihon luonnollista palautumista. 

Hyvillä valinnoilla on pitkät seuraukset.