Nihkeät ja haisevat jalat

Miksi toisilla jalkahiki haisee aivan karmealta? Ja mitä sille voi tehdä?

Jokainen meistä tietää miten tuhdilta jalkahiki voi haista. Toisinaan se voi olla erittäin kiusallinen ongelma. Jos olet koskaan pysähtynyt miettimään, että kehtaankohan nyt ottaa kenkiä jalasta, niin tiedät juuri mistä puhun. Älä huoli, et ole ongeman kanssa yksin. Ja meillä on muutama vinkki ja keino jolla vähennät runsasta ödöriä jalkojen seudulla.

Jalkahiki

Meidän ihmisten iho sisältää hikirauhasia, jotka erittävät hikeä silloin kun kehomme yrittää viilentää itseään. Jalkapohjien ja varpaiden alueen ihossa hikirauhasia on runsaasti.

Puhdas hiki ei itsessään haise juuri miltään...

Hiki on suurimmaksi osaksi vettä, talia, suoloja ja muita kuona-aineita. Tietenkin siihen vaikuttaa jokaisen ihmisen ominaistuoksu ja ruoka-aineet mitä syömme, mutta hiki on aika miedon tuoksuinen.

Mistä sitten tulee ne vahvat ”juustovarpaiden” tuoksut jotka usein valtaavat eteisen kun otamme kengät pois?

Haju jonka miellämme hien hajuksi, johtuu todellisuudessa ihon pinnalla elävien bakteerien ruokailusta. Ne käyttävät kuollutta ihoa, hikeä ja talia ravintonaan ja tästä prosessista syntyy erilaisia rasvaisia happoja.

haisevat jalat

Nämä rasvaiset hapot ovat todellinen syypää haisevaan hikeen

  • Propioonihappo haisee usein pistävän ”etikkaiselta” ja happamalta.
  • Metyylimerkaptaani haisee ulosteelle, mädälle kaalille, valkosipulille ja sipulille ja palaneelle kumille.
  •  Isovaleerinenhappo haisee vahvasti ”juustoiselle” ja ”kermaiselle”.

Isoin osa hajua tuottavista bakteereista kuuluu Brevibacteria-sukuun. Syy siihen miksi jalat haisevat juustoiselta, johtuu siitä että juuri tämän kyseisen suvun bakteereja käytetään oikeasti myös kypsytettyjen juustojen valmistuksessa.

Jokaisella ihmisellä on oma uniikki bakteeri kanta ihollaan, ja tästä seurauksena toisilla hajuja kertyy enemmän ja toisilla vähemmän.

Nyt tiedät mistä juustoinen haisu varpaiden välissä johtuu. Runsas hien haju, voi johtua siitä, että bakteereille on tarjolla runsaasti ruokaa, joten ne lisääntyvät hallitsemattomasti. Mitä enemmän hikeä, sitä enemmän bakteereita ja sitä enemmän hajuja.

Onneksi haisevista jaloista voi päästä eroon helposti!

  • Vaihtamalla jalkaasi päivittäin puhtaat sukat.
  • Pese tai desinfioi vanhat jalkineet säännöllisesti.
  • Huolehdi jalkojen hygieniasta pesemällä jalat päivittäin.
  • Älä pidä samoja kenkiä joka päivä jalassasi. Näin hiki ei pääse kertymään kenkään ja tarjoa seisovaa pöytää bakteereille.
bakteerit

Bakteerien "seisovapöytä". Meidän hikoilevat jalat.

Voit myös ottaa askelia parempaan suuntaan helposti valitsemalla jalkaasi Karkelon Hyvänolon sukat, jotka sisältävät merilevää ja sinkkiä, jotka tunnetusti hillitsevät bakteerien kasvua. Lisäksi panostimme materiaaliin ja sukan rakenteeseen siten, että se siirtää tehokkaasti kosteutta pois jalan iholta, jolloin bakteerit jäävät ilman seisovaapöytää.

jalkahiki

Jalkahien hajun hillitseminen on helppoa. Pese jalat säännöllisesti ja pidä jalassa hengittäviä sukkia, jotka kuivuvat nopeasti. Ilman ruokaa bakteerit eivät lisäänny ja hajut pysyvät kurissa.

"Ei haissut jalat enää..."

Sukat  ovat olleet 3 päivää testissä töissä. Ensiksi kun katsoin sukkia ajattelin että taas on ollut mainosten orja ja sukat vaikuttavat samalta kuin olemassa olevat. Mutta koekäytön jälkeen joudun varmaan tilaamaan lisää, koska sukat olivat oikeasti todella hyvät. Ei haissut jalat enää työpäivän jälkeen ja jalat ovat pysyneet melko kuivina. Ajan kuorma-autoa ja on ollut todella vaikea löytää hyviä turvakenkiä mitkä toimivat autossa sisällä ja ulkona, mutta vika onkin ollut osittain ainakin sukissa. Pitää vaan tilata toisen värisiä jotta erotan ne helpommin vanhoista huonoista sukista. 

Kiitos paljon!

PETTERI

“Kuivat jalat koko päivän...”

Sukat ovat sitten kyllä TODELLA hyvät :)

Eipä ole enää varpaanvälit ja sukat märkänä hiestä, eikä ole ollenkaan niin pakonomainen tarve syöksyä pesemään jalkoja työpäivän päätteeksi. Muutenkin tuntuu, että karkeat kantapäät eivät olekaan enää niin karkeat :)

Tarvii vielä tulevaisuudessa tilata näitä lisää. Eli kyllä todellakin kannatti tilata teiltä huippuhyvät sukat.

Kiitos!

SARI

Meillä on kaikilla tuotteilla kattava KÄYTÄ ja PESE - Takuu.

Luotamme siihen, että tuotteemme tekevät sen mitä luvataan ja siksi meillä onkin täysi tyytyväisyyteen perustuva KÄYTÄ ja PESE - Takuu. Käytä sukkia, pese ne ja käytä uudelleen, useita kertoja. Erikoiskäsittelyn ja materiaalien hyödyt eivät häviä pesussa.


Muutaman viikon kokeilun jälkeen, jos et ole tyytyväinen ota yhteyttä meihin niin hyvitämme sukat, tai yritämme yhdessä löytää teille paremmin toimivan mallin.

Anna Karkelon Sukkien huolehtia jaloistasi

Sukat ovat jalkojesi iholla päivittäin. Kunnon sukka saa minkä tahansa kengänkin tuntumaan paremmalta.

Oikealla sukkavallinnalla otat kaiken hyödyn irti esimerkiksi työkengästä.

Hyvät työkengät eivät hierrä, hengittävät ja helpottavat työpäivääsi. Hyvänolon sukat korostavat näitä ominaisuuksia ja työpäivän jälkeen olosi on kevyempi.

Saat helpon ja pitkäaikaisen hyödyn työpäivän rasittamille jaloille.

Kolmen parin paketti 38,50€

 Kaksi pakettia 65€, lisäpaketit 32,50€

(Yhden parin normaalihinta 15€)

Ilmainen toimitus vähintään 30€ tilauksille.

Pakettiin kuuluu kolme paria samanlaisia sukkia.

Lue lisää Karkelon Hyvänolon sukista!

jalkojen ihon hyvinvointi

Jalkojen ihon hyvinvointi

Jalkojen ongelmat

Materiaali, tekniikka ja Takuu