
Milloin kannattaa antaa jalkasi ammattilaisen käsiin?
Jalat on helppo unohtaa, elleivät ne ole todella kipeät. Liikkuminen on niin itsestään selvyys ja välttämätöntä, että monesti on valmis kestämään kävelemistä vaikka jalkoja kivistäisi. "Pienet kivet kengässä" voivat kasvaa lumipallon lailla. Pahimmassa tapauksessa pahaksi kasvanut ongelma voi viedä koko jalan mukanaan.
Jaloistaan huolehtiminen on tärkeää. Niiden tehtävä on kannatella meitä läpi koko elämämme. Elämässä tulee vastaan tilanteita, joissa on viisainta kääntyä ammattilaisten puoleen. Vaikka jalat ovatkin uskomattoman kestävät ei niitä kannata kuitenkaan hajottaa puolessa matkassa. Mistä tietää milloin pitäisi käydä näyttämässä jalkojaan hoitoalan ammattilaisille?
Kysyimme vinkkejä ja ohjeita
jalkojen hyvinvoinnin pitkän linjan ammattilaiselta.
Kinttupiste on yli kymmenen vuotta toiminut jalkahoitola Turussa. Henkilökunta on koulutettuja terveydenhoidon ammattilaisia kaikista erilaisista jalkojenhoidon erikoistumisaloilta.
Kinttupisteen perustaja Sirpa Siekkeli, milloin kannattaa huolestua omista jaloista ja varata aika jalkahoitajalle?
Niistä kaikista mahdollisista syistä voisi kirjoittaa paksun kirjan, mutta yksi sellainen selkeä merkki on se jos jalassa on kipuja. Jos kävelyn jälkeen jalat kipuilevat tai pelkkä jalalle painon laittaminen sattuu. Oikeasti kipeällä jalalla ei kannata kävellä pitkään.
Eli siis kun jalkaan sattuu ilman mitää selkeää syytä, niin kannattaa varata aika?
Kyllä. Ja sitten, tietenkin voi tarkastella ihomuutoksia tai kynsien muutoksia. Paksut lohkeilevat kovettumat jalkapohjissa pitää hoitaa pois, ettei ne pahene. Kynsissä voi olla jokin sieni, jos ne kasvavat paksuna ja epätasaisina.
Joskus kynnet voivat kasvaa sisäänpäin ja aiheuttaa varpaan reunaan todella kipeän tulehduksen, jos tulee ajoissa käymään, niin asia voidaan korjata ilman lääkärin suorittamaa leikkaavaa toimenpidettä.
Nämä teidän palvelut on koulutettujen jalkojenhoidon ammattilaisten tekemiä ja sitä korostetaan nettisivuillanne monessa kohtaan. Kun vaikka hakee hakukoneella jalkahoitajaa, niin tuntuu, että sieltä tulee vaikka minkälaista yrittäjää. Onko tähän olemassa joku selvyys? Miten pitäisi valita jalkojaan hoitava ammattilainen?
No esimerkiksi meidän yritys on virallisesti Aluehallintoviraston (AVI) hyväksymä ja tarkastama yksityinen terveydenhuollon palvelujen antaja.
Painopiste on silloin selkeästi terveydenhoidollinen jalkojen hoitaminen.
Siis virallisuus on tietynlainen tae siitä, että oikea ammattilainen pitelee käsissään sinun jalkoja?
Niin... kosmetologit, hierojat ja muut on sitten erikseen.
Kuinka usein jalkojaan pitäisi käydä näyttämässä?
Ihanne olisi, että kerta/ongelma riittää.Tällaisia tilanteita ovat sellaiset, että havaitaan vaikka, että jalkine on väärän mallinen tai kokoinen. Jos kyseessä on jokin hoito, niin säännöllisesti niin pitkään, että ongelmasta pääsee eroon.
Erikoisryhmät kuten diabeetikot, reumaatikot ja psoriaatikot tarvitsevat sitten aktiivisempaa huolenpitoa.
Mutta sellainen ennaltaehkäisevä jalkahoito ei ole kenellekkään pahitteeksi, vaikkei kuuluisikaan edellä mainittuihin ryhmiin.
Olisiko sellainen kerran vuodessa varmuuden vuoksi näyttäminen sopiva?
Se kuulostaa ihan järkevältä. Monesti jalkojen ongelmat voidaan pysäyttää ja ehkäistä, ettei niistä kasva isoja ongelmia, kun niihin pääsee käsiksi ajoissa.
”Käy näyttämässä jalkojasi kerran vuodessa ihan varmuuden vuoksi. Monesti isot ongelmat voidaan ehkäistä, kun jalkoihin pääsee käsiksi ajoissa.”
Jalkojenhoidon ammattilaiset tarjoavan terveydenhoidollisia palveluita, jotka tähtäävät jalkojen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Jalkojenhoitaja - on suojattu ammattinimike, kuten ”sairaanhoitaja” tai ”lääkäri”. Kun etsit oikeaa ammattilaista hoitamaan jalkojasi varmista, että palveluja tarjoava yritys tai henkilö on koulutettu ammattilainen. Näin varmistat, että saat varmasti oikeanlaista hoitoa.