Rasvaatko sinä jalkojasi? Pitäisikö niitä rasvata? Miten vältyt rasvaisilta tahroilta huonekaluissa ja lakanoissa, jos rasvaat jalkojasi - lue yksinkertainen vinkki.

Rasvaatko jalkojasi?

Onko jalan ihossa muutoksia? Paksuuntunut iho ja kuivat lohkeamat kertovat, että jokin on vialla ja iho pääsee kuivumaan liikaa.

Jalkojen rasvaaminen on hyödyllinen osa ihonhoito rutiinia, vaikka siihen voi liittyä useita rasvaamisen mielekkyyttä laimentavia seikkoja. Lue lisää, miten voit tehostaa jalkojen rasvauksen vaikutusta - saada maksimaaliset hyödyt ja samalla välttää sottaavat ”tahmean tuntuiset” jalat.

Mistä tunnistaa jalat, jotka tarvitsevat rasvausta?

Kompakysymys, koska kaikki jalat tarvitsevat toisinaan rasvausta. 

Jalkojen - jalkapohjan, kantapään ja nilkan iho joutuu kovimmalle kulutukselle koko kehosta. Kävellessä liikkeen tuoma kitka laittaa ihon kestävyyden koetukselle ja kun seisot paikallasi vain se pieni alue ihostasi joutuu vastaamaan koko kehon painosta. Siksi jalkojen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Hyvissä ajoin ikään kuin ”ennaltaehkäisevästi” jalkojaan rasvaavat pitävät huolta, että jalkapohjan iho on kimmoisa ja joustava. Sillä voi välttyä monelta pieneltä harmilta, joista saattaa kasvaa kipeitä ongelmia.

Kuivan karheat jalat, sellaiset jotka tarttuvat sukkaan tai lakanoihin kiinni, tulisi rasvata ensi tilassa. Jos jalkapohjan iho hilseilee, siihen muodostuu kovettumia tai jopa kivuliaita halkeamia, ollaan iho päästetty jo todella haastavaan kuntoon. Peliä ei ole menetetty, mutta iholla kestää toipua kuivasta kaudesta tovin.

Onneksi saatavilla on monenlaisia ihoa kosteuttavia ja ravitsevia rasvoja. Rasvauksen tehokkuutta voi edistää muutamalla helpolla konstilla.

Minkälainen rasva sopii parhaiten?

Markkinoilla on monenlaisia rasvoja. Riippuu täysin omasta tilanteesta kuinka vahvaa tavaraa jalkoihinsa pitäisi sipaista. 

Monesti ihon hyvinvointia ylläpitävä kevyt perusrasva on tarpeeksi. Jos jalkojen ihossa on muutoksia - esim. kovettumia tai halkeamia, on suositeltavaa käyttää voimakkaampia voiteta.

Kuiville jaloille ja kovettumille tarkoitetut tehokkaasti kosteuttavat rasvat ja voiteet sisältävät syvä kosteuttavia ainesosia joilla on kovettumia pehmentäviä ominaisuuksia. 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kuivat jalat eivät hoidu sormia napsauttamalla, vaan jaloista pitäisi pitää huolta jatkuvasti. Kun vaikka tietää, että vuodenaikojen vaihtelu saa omat jalat kuivumaan. Kannattaa kiinnittää jalkoihinsa enemmän huomiota hyvissä ajoin ennen kuin vetää rapean koppuraisiin jalkoihin kesäiset sandaalit.

Jalkapohjan ihon kuuluisi olla joustava ja pehmeä. Oikeanlaisella rasvalla varmistat, että askel pysyy kevyenä.

On suositeltavaa, että jalkoja kävisi näyttämässä ammattilaiselle. Jalkojenhoitajat ovat rekisteröityjä terveydenhuollon koulutuksen omaavia jalkojenhoidon ammattilaisia.

Oikean itselleen parhaimman rasvan tai voiteen löytyminen vaatii vähän etsimistä. Apua jalkojen hoitoon ja ylläpitoon saa ammattilaisilta. On suositeltavaa, että jalkojaan kävisi näyttämässä jalkojenhoitajalla, varsinkin jos kovettumat ja haavaumat ovat vaivana. Jalkojenhoitajat osaavat neuvoa juuri sinulle parhaiten sopivan voiteen.

Hälyyttävät muutokset jalan ihossa voi olla myös selkeä oire jostain vakavammasta. Siksi jalkojen ongelmia ei tulisi ohittaa huolettomasti. Ajoissa reagoimalla voi parhaassa tapauksessa välttää jopa amputaatioon johtavien kuolioiden syntymisen.

On suositeltavaa, että jalkoja kävisi näyttämässä ammattilaiselle. Jalkojenhoitajat ovat rekisteröityjä terveydenhuollon koulutuksen omaavia jalkojenhoidon ammattilaisia.

Rasvaiset jalanjäljet, tuhritut lakanat ja liukastumisvaara

Kun ihonhoito muuttuu vaaralliseksi. No onneksi kuitenkin harvemmin kun kyseessä on vain rasvatuin jaloin liukastelu.  Mutta kyllä niitä rasvaisin jaloin yöllä vessaan lähteneitä, joka vuosi joudutaan hoitamaan ensiavussa.

Sen tietää varmasti itsekin, miten sitä haparoi helposti kun vastasyntynyt bambi liukkaalla jäällä, jos jalat ovat rasvassa ja lattia liukas. Tämän ja ne jalkopäästä rasvaisen tuhritut lakanat voi kuitenkin ratkaista varsin helposti.

Ratkaisu, joka toimii monella tasolla, silloin kun sinä keskityt johonkin muuhun

Vetämällä Karkelon Hyvänolon sukat jalkaan rasvauksen jälkeen, säästyt tahraisilta lakanoilta ja rasvaisilta jalanjäljiltä lattialla. Sukat ovat huomattavasti helpompi pestä kuin iso lakana ja Hyvänolon sukat ovat suunniteltu kuivumaan nopeasti.

Karkelon Hyvänolon sukat tukevat jalkojen ihon luonnollista palautumista. Sukissa on mukana erikoismateriaaleja - merilevää ja sinkkiä sisältävää kuitua, jotka on sisällytetty nanoteknologialla osaksi lankaa mistä sukka on kudottu. Merilevä ja sinkki muodostavat sukan ja ihon väliin oman luonnollista kosteutta elvyttävän vaikutuksen.

Kun rasvaat jalkojasi ja pidät näitä sukkia, maksimoit molempien hyödyt

Hyvänolon sukat ovat:

  • Mukavan hengittävät, ne poistavat tehokkaasti hien tuoman ylimääräisen kosteuden
  • Erikoismateriaalit hillitsevät myös hien hajuja
  • Kiristämättömät, mutta silti hyvin paikallaan pysyvät ja napakasti istuvat
  • Kestävät ja jalkaa suojaavat - vähemmän hankaumia ja rakkoja
  • Hygieeniset ja sukat ovat helposti pestävissä normaalin pyykin mukana (60°C) Erikoismateriaalien hyödyt eivät katoa pesussa!

Hyvät sukat tunnistaa siitä, että et ajattele jalkojasi koko päivänä. Anna Hyvänolon sukkien huolehtia jaloistasi, kun sinä keskityt muuhun

Oli tilanne sitten haastava tai hoidat asiaa fiksusti ennaltaehkäisevästi, parhaimman hyödyn jalkojen rasvauksesta saat vetämällä jalkaasi laadukkaat kotimaiset Hyvänolon sukat.

Tutustu erilaisiin malleihin ja lue lisää ominaisuuksista täältä.