Merilevää ja sinkkiä sisältävät
Hyvänolon sukat tuleville äideille

Sanotaan, että ”odottavan aika on pitkä”, mutta myös, että ”hyvää jaksaa odottaa”. Odotusaika voi usein tuntua raskaalta, mutta se on myös ihanaa aikaa täynnä lupauksia ja toivoa tulevaisuudesta. Varsinkin raskauden loppuvaiheilla olo voi tuntua varsin tukalalta. Silloin pienikin helpotus voi pelastaa päivän ja auttaa jaksamaan maaliin asti kunniallisesti.

Halusimme selvittää, että olisiko meidän sukista apua ja helpotusta raskauden aikana. Lähetimme Hyvänolon sukkia testiin hämeenlinnalaiselle äitiporukalle. 

Hyvänolon sukkien tärkeimmät ominaisuudet ovat:

Puristamattomuus - sukka istuu napakasti, mutta oikean kokoisena se ei kuitenkaan purista tai kiristä jalkaa. Puristava sukka haittaa ihon pintaverenkiertoa ja varsinkin raskauden aikana lisätty taakka ja kehon muut muutokset saattavat turvottaa jalkoja paljon. Kun verenkierto hidastuu syntyy helposti tukala ja kipristelevä olo ja jalat väsyvät helpommin.

Tehokas lämmönsäätely - Sukan rakenne on ilmava ja aluksi voisi ajatella, että se ei kauheasti lämmitä jalkaa. Sukka kuitenkin pitää jalan sopivan lämpöisenä juuri ilmavan rakenteensa avulla. Silloin kun jalkoja palelee ja myös silloin kun jalat ovat kuuman nihkeän hikoilevat. Materiaali on hygieenistä keinokuitua ja kuivuvaa nopeasti, joten jalat pysyvät raikkaan tuntuisena koko päivän.

Suoja ylimääräistä kitkaa vastaan - Raskausaikana monella äidillä iho reagoi herkästi muutoksiin. Varsinkin kun paino nousee raskauden edetessä, jalkojen iho joutuu normaalia suuremmalle rasitukselle. Hyvänolon sukka mukautuu jalkasi muotoiseksi, pysyy paikoillaan eikä valu ja siten suojaa jalkaa ylimääräisen kitkan vaikutuksilta. Sukkien kestävä materiaali hoitelee kävellessä aiheutuvan kitkan, eikä päästä sitä vaikuttamaan jalan ihoon. Siis vähemmän hiertymiä ja rakkoja.

Ihoa elvyttävät erikoismateriaalit - Sukkiin on lisätty myös erikoismateriaaleja jotka tukevat jalan ihon omaa luonnollista palautumista. Merilevä- ja sinkkikuitu auttavat jalan ihoa elpymään. Kuivat jalkapohjat ja kovettumat kantapäissä pehmenevät. Samat erikoismateriaalit myös hillitsevät ihon pinnalla elävien hienhajua aiheuttavien bakteerien kasvua. 

Koska yksi sukkien tärkein ominaisuus on, että jalan iholta ei pääse haihtumaan LIIKAA kosteutta pois, näillä sukilla voit maksimoida jalkojen rasvauksen hyödyt.

Haastattelimme äitejä heidän kokeiltua tuotteitamme raskauden aikana. Haastattelut käytiin koronan aikana, joten emme päässeet näkemään heitä kasvotusten, mutta onneksi on internet ja erilaiset keskustelualustat. Juttu on koottu keskustelujemme perusteella.

Nyt kun olette kokeilleet sukkia jonkun aikaa, niin mitä mietteitä ne aiheuttivat teissä ihan ensiksi?

Mietin heti, että kun näissä on merilevää, niin voiko näitä edes käyttää raskaana olevat?

Joo! Mä mietin heti ihan samaa… Miksei merilevää sais käyttää, kun on raskaana?

Karkelon Sukka: No itseasiassa, on totta, että raskauden aikana suositellaan, ettei merilevää tulisi käyttää. Mutta Ruokaviraston sekä THL:n sivuillaan julkaisemissa suosituksissa odottaville äideille puhutaan merilevän syömisestä. 

Syy miksi raskauden aikana ei saisi syödä merilevää on se, että siinä saattaa olla haitallisen korkeita jodi pitoisuuksia. Liiallinen jodi voi vahingoittaa sikiön kasvua. Lisäksi merilevää syödään usein raa’an kalan kanssa, mistä voi saada keskenmenoon johtavan listerian. (https://www.ruokavirasto.fi/turvallisenkaytonohjeet)

Voi ei, mä en tienny et ei saa syödä sushia!

Niin! Ku sä oot vasta äsköttäin saanu tietää et oot raskaana.

Nii. Mut siis näitä nyt on turvallista käyttää, vaikka niissä on merilevää?


Karkelon Sukka: On turvallista käyttää. Sukissa käytetään merilevä- ja sinkkikuituja, jotka nanoteknologialla lisätään osaksi lankaa. Ne ei kulu pois pesussa ja eikä niistä liukene ihon läpi kehoon mitään haitallisia aineita.

Aivan se oli siis vaan se syöminen.


Karkelon Sukka: Joo. En kyllä missään tapauksessa suosittele, että söisitte meidän sukkia. Ne on tarkoitettu vaan jalkoihin.

Okei, tämä selvä :D


Karkelon Sukka: Mutta, niin… Nousko teille jotain muita ensi mietteitä näistä?

Mä mietin sitä että kun täähän on tosi ilmavan näkönen tää kudos. Ja sukka on aika ohut.

Aluksi mietin et tää ei mitenkään voi olla tarpeeks lämmin. Mulla varpaat palelee tosi helposti.


No miten ne sukat sit toimi sulla?

Tosi hyvin. Yllättävän hyvin. Vaan sillo,kun oli tosi kova pakkanen niin mul oli villasukka kengässä mukana. Mut ihan normaali pakkasillakin pärjäs hyvin tällä sukalla.

Joo mulla sama! Mietin et tää on aika ohut, mut se kuitenkin toimi tosi hyvin. Mulla tosin aina talvikengissä on ihan kauheen kuuma. Nää Hyvänolon sukat pysyy suhteellisen kuivana. 


Jos en olis raskaana niin varmaan olis pysyny ihan kokonaan kuivina, mut nyt mä hikoilen ihan valtoimenaan. 

Karkelon Sukka: Se on kyllä yksi seikka mihin me on panostettu. Nihkeistä jaloista ei tykkää kukaan ja se polttavan kuuma talvikenkä jalassa sisällä, on karun tuntuinen.

Nämä Hyvänolon sukat on tehty hygieenisestä polyesteristä. Se, mitä sen etuja on vaikka verrattuna puuvillaan on se, ettäse ei juurikaan säilö kosteutta itseensä. Siksi nämä sukat pysyvät pitempää kuivina, ne kuivuu nopeesti ja niissä ei pääse kasvamaan haitallisia ja hajua aiheuttavia bakteereita.

Ton mä kyllä huomasin!  Mulla yleensä jalat haiskahtaa aika kauheelta…

PITÄÄ PAIKKANSA! ;)

HEI!  :D  Senkin mörkö, nyt… Aaaa, niin. Mut siis näillä sukilla huomasin, että jalat ei haissukkaan juuri miltään.


Ostin uudet talvikengät äsköttäin ja on tosi

outoa, kun ne haisee vieläkin uudelta, vaikka mä oon käyttäny niitä jo kuukauden.

Mä luin noista etiketeistä, että se merilevä ja sinkki vaikuttaa kans tohon.

Onks teillä kuivat jalat? Auttoko noi sukat niitten kanssa?

Mulla ei oo.

Mulla on aina ollu ja tuntu että just nyt kun on ollu pakkasia niin, ne kuivuu tosi paljon. Mun kantapäähän on tullu sellanen paksumpi kohta, ku mun vauva on kasvanu ja painoo on kertyny lisää.

Rasvaatko jalkoja normaalisti?

Joo, ja rasvasin kyl näitten sukkien kans myös. 

Katri vinkkas, et kannattaa pitää näitä sukkia myös yöllä. Niin rasvauksen jälkeen oottelin hetken ja sit laitoin noi pitemmät sukat jalkaan yöks. Se oli kyl kätevää kun jalat pysy ikään kuin omas pussukassa, eikä tahmannu lakanoita. 

Ja näähän hengittää tosi hyvin, et ei ruennu ahistaa yhtään…

Toi on totta! Jos laitan villasukat illalla jalkaan, nii

 jossai vaihees yötä ne on aina lentäny jalasta, ku on ollu nii tukalan kuuma. Mutta nää on pysyny jalassa koko yön ku lämpötila on tosi optimaalinen ja jalat saa happee.

…Mutta niin, mä siis en huomannu täs kokeilujaksolla mitään dramaattista muutosta kuivien jalkojen suhteen. Mutta täytyy sanoo, et mun mies lainas töihin näit isompia sukkia ja se sano, että sen jalat on sileemmät jo paris viikos.

Tosin täytyy kertoo, et lähtökohta oli sellanen lakanoihin kiinni tarttuva hiekkapaperi.

Hyiii! Miten miehet ei välitä jos on tos kunnos jalat?! :D

Karkelon Sukka: Mä luulen, että monella meillä on se, että me ei tiedetä samallailla rasvauksesta tai muista vaihtoehdoista miten jalkoja hoitaa. Lisäks se on tosi kätevää, kun jalat saa useimmiten piiloon sukkiin.

Mut nää sukathan on sit hyvä. Jalat saa piiloon ja sukat samalla poistaa kuivettumat ja rososen ihon.


Karkelon Sukka: Kyllä, juuri näin.

Mä huomasin sen, että mulla on monesti, kun 

vuodenaika vaihtuu just kuivunu kynsivallit ja nää varpaan sivut. 

Mut kun käytin näitä sukkia niin tänävuonna en huomannu mitään sellasta. JA MUUTEN kynsilakka kesti varpais paremmin, ku normi sukilla.


Karkelon Sukka: A-haaa! :D tälläsestä hyödystä en tiennykkään, mutta on se ihan järkeen käypää. Sukat suojaa jalan ihoa ylimääräiseltä kitkalta, niin kuluvissa kynsilakoissa se varmaan näkyis juuri nopeiten. 

Entäs sitten, mitä nämä sukat tuntui jaloissa? Miettien tätä ”puristamattomuutta” nimenomaan.

Varsinkin tälleen raskauden loppua kohden mulla turpos jalat ihan sikana. 


Tavalliset sukat rupes kiristää silleen, et koko aika oli sellanen ahdistava tunne jalois. 


Entäs nää Hyvänolon sukat?

Aluksi se ihan normaali malli oli hyvä. Se ei kyllä jättäny jälkiä jalkaan ja varpaat pysty mukavasti liikkumaan sukas ilman nihkeilyä. Mutta sitten, mitä pitemmälle raskaus meni, niin sitä 

tiukemmaksi ne normaali mallit kävi.

Ekaks mietin sitä puristamatonta, et se on tosi löysä, mut sit se olikin just se, joka sit pelasti mun jalat lopulta. Mä käytän niitä vieläkin saappaitten kans.

Paljon mukavampi kun ei tarvii yrittää sulloa villasukkaa saappaaseen, ja silti pysyy jalka lämpimänä.


Entäs teillä muilla?

Mä huomasin sellasen, että noi sukat kutistuu pesussa. 

Ja sit rupesin epäilee, että mahtaakohan ne sit kiristää…

Eipäs! Ne vaan näyttää et ne kutistuu, mutta kun sen vetää jalkaan, niin se kyllä on ihan saman kokonen sit lopulta.

Karkelon Sukka: Joo, se on sellanen näitten sukkien ja ton kiristämättömän kudoksen ominaisuus, että sukka pesussa näyttää kutistuvan. Mutta sitten kun sen vetää jalkaansa niin se on kyllä ihan oikean kokonen. Sukan kuuluis mukautua jalan mukaan.

Nää on kyllä siitä ihania, että ne oikeesti on niin sellaset jalkaa halaavat. Ei tuu kyllä ruttuja ja rullia jalan alle tai nilkat oo makkaralla.

Oli mulla niis kiristämättömissä…

Mutta sun jalat ei turvonnukkaan.

No joo :P

Karkelon Sukka: Näissä sukissa on tärkeetä se, että jokaiselle on se itselle sillähetkellä sopivin malli ja oikea koko. Koska vaan sillon nämä sukan hyvät ominaisuudet pääsee vaikuttamaan, kun sukka on oikealla kohdallaan ja kosketuksissa koko iho-alaan jalassa.

Mulla kasvo jalan koko numerolla raskauden aikana!

Tä oikeesti?!

Jep! Mut nyt se on palautunut. Onneks kerkesin ostaa vaan yhet kengät :’D

Karkelon Sukka: Oon lukenut, että toi on ihan normaalia. Onneks näissä meidän sukissa on kuitenkin sen verran joustoa, että se numeron muutos ei vielä vaikuta dramaattisesti mihinkään.

Miten on ladyt, suosittelisitteko näitä sukkia toisille raskaanaoleville äideille?

Kyllä. Aluks ne epäilytti, kun yks tuote lupaa niin monta hyötyä, mut lopulta olin kyllä tosi vakuuttunut. Mä käytän näit ite vieläkin.

Joo ehdottomasti. Varsinkin noi kiristämättömät on ollu hyvät, jos jalat on sellasta turpoovaa sorttia. Tykkäsin. 5/5.

Mä suosittelisin näitä kaikille. Tosin jos teillä olis ilosia kuoseja ja värei, niin sit viel enemään, mutta jos jalkojen hyvinvointi on pääasia, niin sitten kyllä nää sukat on paras mitä oon kokeillu. 


Mistä näitä sukkia muuten saa lisää? Mun mies haluis niitä kans :D


Karkelon Sukka: Sukkia pääsee tilaamaan meidän nettisivuilta lisää.

Oikein mahtavaa pitää vinkata sille.

Karkelon Sukka: Tai sitten hommaat miehellesi pehmeän paketin jouluksi.

Ainiin hyvä idis!

Karkelon Sukka: Kiitos teille ihanat äitylit.

Kiitos.

Kiitos!

Kiitti :D

Lukijoille tiedoksi, että sukkia saa tilattua täältä itsellesi tai lahjaksi.

Anna meidän huolehtia jaloistasi, niin sinä voit keskittyä täysillä vanhemmuuteen.

Meidän valmistamissa Hyvänolon Sukissa

Materiaali pitää huolen ihosta

 • Polyesteri siirtää kosteuden tehokkaasti iholta, tämä vähentää rakkojen ja hankaumien syntymistä
 • Merilevä pehmentää kovettumia ja halkeamia
 • Merilevä ja sinkki suojaavat ihoa ja antavat tulehdusta vähentävän vaikutuksen
 • Vähentää bakteereja, vähentää hajua

Muotoilu, varmistaa sukan toimivuuden

 • Kiristämätön varrensuu
 • Hiertämätön kärkisauma
 • Puristamaton rakenne
 • Kantapään muotoilu, joka pitää sukan paikallaan

Sain ukkoni ylipuhuttua näitä testaamaan. Fyysinen työ pitkillä päivillä aiheutti sen että kotiintulonsa haisto ennen kuin kuuli. Tänään sukat ekaa kertaa testissä ja eteinen tuoksuu onnellisesti edelleen kukkasille kotiutumisensa jäljiltä.  Kiitos!

Ami

 • Sukat ovat iholla päivittäin.
 • Kunnon sukka saa minkä tahansa kengänkin tuntumaan paremmalta.
 • Oikealla sukkavalinnalla otat kaiken hyödyn irti esimerkiksi työkengästä.
 • Hyvät työkengät eivät hierrä, hengittävät ja helpottavat työpäivääsi. Hyvänolon sukat korostavat näitä ominaisuuksia ja työpäivän jälkeen olosi on kevyempi.
 • Saat helpon ja pitkäaikaisen hyödyn työpäivän rasittamille jaloille.

Kolmen parin paketti 38,50€

 Kaksi pakettia 65€, lisäpaketit 32,50€

(Yhden parin normaalihinta 15€)

Ilmainen toimitus vähintään 30€ tilauksille.

Pakettiin kuuluu kolme paria samanlaisia sukkia.

Mikään muutos ei tapahdu hetkessä. Siksi Hyvänolon Sukkia kannattaa käyttää pidemmän aikaa. Silloin sukkien vaikutus alkaa näkyä. Osalla asiakkaista vaikutukset näkyvät jo parin viikon jälkeen, toisilla menee pidemmän aikaa.

Sukka ei voi auttaa, jos se ei ole jalassa. Ei kannata käyttää muita sukkia välillä, mikäli haluat hyödyn materiaalista jaloillesi. Jotta saat pestyä sukat käyttöjen välillä, sinulla olisi hyvä olla vähintään kolme paria.

P.S. Jalkojen hyvinvointi on iso osa työssäjaksamista. Kokeile käyttää pelkästään Hyvänolonsukkia kahden viikon ajan ja huomaat eron.

Ongelmia tilaamisen kanssa tai muuta kysyttävää? Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen karkelonsukka@karkelonsukka.fi

Lisää myös puhelinnumero niin soitamme takaisin niin pian kuin kerkeämme.

Valitse alta Sinun jaloillesi sopiva sukkamalli


Kaikissa sukkamalleissa on hiertämätön kärkisauma. Kiristämätön Hyvänolonsukka on tarkoitettu erityisesti turvonneille jaloille.

Olen tilannut teiltä, ensin KIRISTÄMÄTTÖMIÄ sukkia ja toisella kerralla HYVÄN olon sukkia.

Sukat ovat täyttäneet niille asettamani vaatimukset: miellyttävyys, hengittävyys, ei aiheuta hikoilua, ei kiristä, mukavan lämpimät/viileät, pesun kestävyys.

Tyttäreni, jolla on diabetes, on myös käyttänyt näitä sukkia ja on ollut "erittäin" tyytyväinen näihin sukkiin ja niiden jalkoja hoitaviin ominaisuuksiin.

Risto

Meillä on kaikilla tuotteilla kattava KÄYTÄ ja PESE - Takuu

Luotamme siihen, että tuotteemme tekevät sen mitä luvataan ja siksi meillä onkin täysi tyytyväisyyteen perustuva KÄYTÄ ja PESE - Takuu. Käytä sukkia, pese ne ja käytä uudelleen, useita kertoja. Erikoiskäsittelyn ja materiaalien hyödyt eivät häviä pesussa.


Muutaman viikon kokeilun jälkeen, jos et ole tyytyväinen ota yhteyttä meihin niin hyvitämme sukat, tai yritämme yhdessä löytää teille paremmin toimivan mallin.

Olen käyttänyt näitä kolmea paria koko kesän ja syksyn, ja olen erittäin tyytyväinen! Atooppinen ihoni jaloissa on pysynyt paremmassa kunnossa kuin ennen.

En ollut ajatellut, että mulla olisi jaloissa iho-ongelmia, mutta niin vaan on mukavampi, kun niitä vähäisiäkään ongelmia ei enää ole :)

Eeva

Kiitos jalkojeni puolesta! Hei! Ostin Jyväskylän messuilta huhtikuussa Teidän firmanne sukat, joissa on merilevää ja sinkkikuitua.

Olen kärsinyt jalkapohjieni ihon paksuuntumisesta ja halkeilusta syville haavoille. Noin vuosi sitten jouduin olemaan sairaslomallakin, koska en kipujen takia voinut kävellä.

Reilun parin viikon käytön jälkeen jalkojeni iho on ollut tosi hyvä ja pehmeä eikä esim. halkeamia ole juurikaan ollut. KIITOS!


Olen saanut ison avun ja suositellut sukkianne useissa eri tilanteissa terveydenhoidon ammattilaisille.

Jaana

Usein Kysyttyä

Missä sukat valmistetaan?

Sukat valmistetaan Liedon Ilmarisissa, Turun kupeessa. Kyseessä on siis kotimainen tuote.

Miten merilevä vaikuttaa?

Merilevä ravitsee ihoa, auttaen mm. kovettumiin.

Häviääkö sukan ominaisuudet pesussa?

Ominaisuudet pysyvät sukassa pesusta toiseen. Lankaan lisätyt ainesosat eivät häviä pesujen aikana.

Miten ainesosat on sisällytetty lankaan?

Ainesosat sisällytetään lankaan nanotekniikalla, joka takaa sen, että ainesosa pysyy sukassa sen koko elinkaaren ajan.

Jos tilaan sukkia, niin tuleeko niitä sitten jatkossa automaattisesti? Miten niistä pääsee eroon?

Testiparin tilatessa ei sitoudu jatkotilauksiin. Asiakas ei myöskään joudu tekemään mitään estääkseen sukkia tulemasta lisää. Sukistamme täytyy aina tehdä erillinen tilaus, jos niitä haluaa lisää. Myöskään tulevien tilauksien yhteydessä asiakas ei sitoudu jatkotilauksiin.

Onko teillä erikseen sukkamalleja miehille ja naisille?

Ei. Kaikki sukkamme on valmistettu sekä miehille, että naisille. Neutraalit värit, sekä yksinkertaistetut ulkomuodot sopivat kummalle tahansa.

Missä asteessa Hyvänolonsukat saa pestä ja kutistuvatko ne?

Sukat voi pestä 60 asteen konepesussa. Sukat saattavat pesun jälkeen näyttää pienemmiltä, mutta ne venyvät takaisin, kun sukan vetää jalkaan. Tämä johtuu sukissa olevasta elastaanista

Mitä jos sukista ei ole apua jalkaongelmiini?

Siinä tapauksessa 100% tyytyväisyystakuu kattaa tämän(kin). Tässä tapauksessa ota yhteyttä meihin ja hyvitämme sukat. 

Valitettavasti jalkaongelmat voivat johtua useasta eri syystä, eikä nämä sukat välttämättä auta kaikkiin niistä. Kokeilematta ei voi tietää, auttaako ne juuri Sinun ongelmaasi. Mutta siksi meillä on tuo tyytyväisyystakuu :)

Tilaaminen ei onnistu!

Ei hätää. Lähetä sähköpostia osoitteeseen tilaukset@karkelonsukka.fi ja sisällytä mukaan puhelinnumero. Soitamme Sinulle mahdollisimman pian ja voit tehdä tilauksen puhelimitse.